Vouwen met vouwblaadjes

Vouwen met vouwblaadjes

Vouwblaadjes heb je in verschillende soorten en maten. Zo heb je hele grote blaadjes, maar ook hele kleine blaadjes. Ook heb je ronde blaadjes, driehoekige blaadjes, vierkante blaadjes en nog veel meer. Waarom het vouwblaadjes heten? Simpel: om er mee te gaan vouwen. Kunst te gaan maken.

Origami heet dat op zijn Japans. “Ori” betekend papier en “kami” betekend vouwen. Zo kun je allerlei verschillende soorten figuurtjes vouwen met vouwblaadjes.

Vouwen met vouwblaadjes

Figuren zoals een vogel, kikker, konijn en zelfs wel een olifant. Ook zou je er tulpen, rozen, bomen, bootjes, sterren, hoedjes, handjes en zelf een paddenstoel kunnen maken door te vouwen met vouwblaadjes.

Vouwen met vouwblaadjes is niet alleen erg leuk om te doen, maar het is ook nog eens goed voor de motoriek en vingervlugheid. Vooral voor de wat kleinere kinderen is het erg leerzaam en leuk. Zo krijgen de kinderen ook een stuk meer inzicht in hoe bepaalde dingen in elkaar zitten. En dat is heel belangrijk.

Wanneer ik zelf zeep maak laat ik trouwens mijn kinderen graag zelf met vouwblaadjes “verpakkingen” ineenknutselen. Ze vinden het superleuk, en de vouwblaadjes zijn perfect voor dit soort gebruiken!

Inzicht heb je eigenlijk bijna altijd wel nodig. Met autorijden, je beroep en dus ook met knutselen. Het is niet altijd even makkelijk natuurlijk, maar dat leren de kinderen ook vanzelf. Leren wat ze wel en (nog) niet kunnen. Vouwen met vouwblaadjes, daar kan je heel veel van leren.