Ster vouwen van papier

Ster vouwen van papier

Het interessante van sterren is dat er veel verhalen zijn die er achter kunnen zitten. Zo heb je bijvoorbeeld Davidssterren en heb je ook ninja sterren. Allebei zijn het sterren, maar ze hebben een heel andere betekenis. Zo is een ninja ster namelijk een wapen.

Sterren heb je ook in veel verschillende vormen. Sterren met 4 punten, 5 punten, 6 punten en ga zo nog maar door. Het kan eigenlijk wel bijna eindeloos doorgaan. Een ster vouwen van papier is soms nog best lastig.

Vouwblaadjes om sterren mee te maken heb je in verschillende soorten en maten. Zo heb je hele grote blaadjes, maar ook hele kleine blaadjes. Ook heb je driehoekige blaadjes, vierkante blaadjes en nog veel meer. Ook is het vouwen met papier erg goed voor de motoriek. Zo krijg je meer behendigheid in onder andere de vingers, maar ook in je hoofd om alles simpel op een rijtje te zetten.

Maar hoe maak je dan een ster? Simpel. Volg de volgende stappen van het vouwen van een ster van papier die zijn weergeven op de afbeelding hier naast of in het filmpje hierboven. Op de blog van Koen kan je trouwens nog heel wat andere leuke origami-instructies vinden!

Drop Your Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.