Papieren vliegtuig bouwen

Papieren vliegtuig bouwen

Leuke dingen vouwen van papier? Iets waar je veel lol mee kan beleven? Wat dacht je van de klassieke papieren vliegtuigjes die je heel gemakkelijk kunt bouwen?

Leuke dingen hoeven niet per se altijd moeilijk zijn om te doen of in dit geval te maken.

Om een papieren vliegtuig te bouwen heb je heb je alleen een papiertje nodig. Neem bijvoorbeeld een A4 papier. Maar hoe moet dat dan verder om een papieren vliegtuig te bouwen? Simpel.

  • Vouw het A4tje in de lengte dubbel.
  • Vouw dan het papier weer open en vouw de twee bovenste hoeken naar het midden toe.
  • Vouw het papiertje weer dicht met de hoeken dus naar binnen.
  • Vouw de rand aan de bovenkant ongeveer 5 tot 8 centimeter naar beneden voor de vleugels. Dat doe je aan beide kanten dus.

Papieren vliegtuig bouwen

Et voila, daar is jouw eigen en zelf gemaakte papieren vliegtuigje. Het is dus echt heel simpel en je hebt er ook veel varianten van om een papieren vliegtuig te bouwen. Dit is de meest voorkomende en makkelijkste variant van het papieren vliegtuigje.

Wil je er bijvoorbeeld een staartvleugel aan hebben? Simpel! Pak jouw papieren vliegtuigje er maar weer bij. Aan de onderkant van het papieren vliegtuigje pak je ongeveer 3 centimeter van de achterkant het stuk papier vast en scheur je het naar de bovenkant toe open.

Maar pas op: raak niet de vleugels, want dan vliegt hij niet goed meer. Vouw dan dat stukje binnenstebuiten. Dus omhoog gaat het stukje papier. En daar heb je dan je staartvleugel. Voor je het weet is je zoontje of dochter aan het dromen van een carrière als piloot!

Drop Your Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.