Origami vouwen voor beginners

Origami vouwen voor beginners

Origami is voor iedereen. Voor volwassenen maar ook voor kinderen natuurlijk! Voor beginners is origami vouwen soms nog wel lastig, maar hoe vaker je het gaat doen, hoe gemakkelijker het je allemaal af gaat. Kinderen vouwen origami vooral op school als hobby.

Ze vinden het helemaal geweldig en maken vooral veel vliegtuigjes die ze naar vriendjes en vriendinnetjes kunnen gooien.

Door de meisjes worden er meestal bloemetjes gemaakt en allerlei diertjes. Gelukkig staan er altijd voorbeelden van hoe ze moeten vouwen. Want origami vouwen kan voor beginners nog wel moeilijk zijn.

Origami vouwen voor beginners

Knutselthema’s als Valentijnsdag of Pasen zijn altijd populair. Dan worden er vooral veel hartjes gemaakt voor Valentijn en bij Pasen eierdopjes en kuikentjes. Bij Kerst worden veel kerstballen van origami gevouwen en bij Sinterklaas veel mijters en zwartepieten. Volgens Art-Magic, een blog over abstracte kunst, is het zelfs een perfecte uitlaadklep voor jongeren om hun creativiteit uit te leven!

Ook kan je bij bijvoorbeeld een verjaardag een leuk cadeau vouwen van origami. Denk dan aan bijvoorbeeld geld. Het geld kan je vouwen in verschillende leuke origami figuurtjes.

Neem bijvoorbeeld een vlinderstrik of een leuk wild dier? Voor beginners is het vouwen van origami altijd een leuke ontdekking. Een interessante bezigheid!

Drop Your Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.