Dieren vouwen van papier

Dieren vouwen van papier

Dieren vouwen van papier is erg leuk om te doen. Of het nou een olifant, konijn, kikker, vis is of een paard, met origami papier kan je bijna elk dier maken die je maar wilt. Het is interessant om zo te ontdekken hoe een dier eigenlijk in elkaar zit en met welke elementen je van het dier duidelijk kan maken wat voor dier je hebt gemaakt.

Het is ook zeker leuk als mensen het gelijk herkennen. Dat betekent dat je het goed hebt gevouwen. Kinderen leren vooral op school hoe je leuke origami figuurtjes kunt maken met papier.

Dieren vouwen van papier

Maar niet alleen kinderen op school doen het. Ook volwassen mensen zijn het nog altijd niet verleerd om te doen. Voor sommige volwassenen is het een grote hobby en een paar daarvan verdienen er zelfs iets mee bij. Het vouwen van dieren met papier is ook nog eens goed voor de motoriek.

Vingervlugheid kan altijd van pas komen. En inzicht bouw je er ook mee op. Zo weet je bijvoorbeeld sneller hoe je dingen in elkaar zit. Qua creativiteit is het natuurlijk ook top. Ik laat mijn kinderen met goedkope steentjes als apatiet bijvoorbeel doogjes of een neusje toevoegen met lijm – en zo échte dierenfiguurtjes in het leven roepen. Leuk hé?!

Bijvoorbeeld als je een kast in elkaar moet zetten of een touw in een bepaalde knoop moet doen op een camping. Het is altijd goed als je een beetje inzicht hebt en vingervlugheid.